Az örökbefogadásról

Feltételeink

Az örökbefogadás menete

A gondozásunkban lévő kutyák ideiglenes családoknál vannak elhelyezve, így kitudjuk őket ismerni, felmérni milyen a viszonyuk az emberekkel, gyerekekkel, más állatokkal, valamint milyen a viselkedésük, milyen reakcióik vannak bizonyos helyzetekben, milyen a karakterük.

A gazdijelölteket szintén igyekszünk felmérni, megismerni milyen körülményeket tudnak biztosítani, mennyire illik a kiválasztott kutya az életstílusukhoz. Fontos hogy ne csak külső alapján bökjünk rá egy kutyára, a leenedő gazdinak tisztában kell lennie a kutya tulajdonságaival, gyengepontjaival, igényeivel. Fénykép alapján nem lehet életekről dönteni.

 Ha úgy érzed, megtaláltad a számodra ideális társat védenceink között, töltsd ki a menüpontban található gazdijelölteknek szóló kérdőívet, hogy többet megtudjunk rólad, családodról, körülményeidről, hogy lássuk, hova is kerülne a kiválasztott kutya, és ez mennyire egyezik azzal, amit mi keresünk számárra. Bármelyik kutyánkra KIZÁRÓLAG a kérdőív kitöltésével lehet jelentkezni, telefonon keresztül nem. Ezekre azért van szükségünk, mert 1-1 kutyára több jelentkező is lehet, és nekünk az a legfontosabb, hogy a kutyus számára a lehető legjobb, legmegfelelőbb gazdit találjuk meg – és vele vesszük fel először a kapcsolatot.

Amennyiben jelenlegi helyzeted nem teszi lehetővé az örökbe fogadást (pl. költözés előtt állsz), kérjük ne jelentkezz egyenlőre, csak ha már rendeződött a hellyzeted, mivel kutyát nem teszünk félre senkinek. Ha így jelentkezel, és csak a személyes találkozón derülnek ki a fennálló problémák, avval a kutya, illetve más jelentkezők elől veszed el a lehetőséget.

Szintén elengedhetetlen, hogy a gazdi és a kiválasztott kutya előzetesen találkozzanak. Meg kell hogy ismerkedjenek, miközben mi látjuk, hogyan reagál, hogyan viselkedik veled a kutyus, mennyire illetek össze, valamint áttudjuk beszélni a részletek, felkészíteni az adott kutya fogadására, segíteni, tanácsokkal ellátni. Amennyiben már van kutyusod, őt is el kell magaddal hoznod, hogy lássuk, hogyan viselkedik a két kutya együtt. 

Fontos, hogy a kutya nem ajándék, nem másnak választunk kutyát, hanem egy megfontolt, családi döntés kell, hogy megelőzze, ezért kérjük, hogy az első találkozóra mindenki jöjjön el, akivel a kutya együtt fog élni.

Kutyáinkat családlátogatással adjuk örökbe. Ilyenkor elsősorban a kerítést ellenőrizzük, valamint azt, hogy a kutyatartás alapjai meglegyenek, hogy valóban felkészültek-e  kutya érkezésére. Miután mindent rendben találtunk, aláírjuk az örökbefogadási szerződést. A szerződés általános kutyatartási normákról szól.

Kutyáink örökbe adás utáni első két hetét próbaidőnek tekintjük. Ez nem azt jelenti hogy bárki kölcsön veheti kipróbálni, majd visszapasszolja, mint valami tárgyat. Igyekszünk alaposan áttanulmányozni a körülményeket és a kompatibilitást, de ennek ellenére előfordulhat, hogy a kutya mégsem tud beilleszkedni a családba. Ezt tanácsokkal megpróbáljuk orvosolni. Mentvényeink gyakran lelkisérült, sokat szenvedett kutyák, akiket egy újabb családváltás nagyon megviselhet, ezért is fontos, hogy jól megfontolt döntés legyen az örökbefogadás, és ne kelljen átélnie egy újabb elhagyást, de amennyiben valóban nem megoldható a felmerülő probléma a kutyát visszavesszük a gondozásunkba.

A kutya örökbefogadása után is tartjuk a kapcsolatot, minden visszajelzésnek, beszámolónak, fényképnek nagyon örülünk. Ha a későbbiekben merülnek fel problémák (akár évek után is) természetesen akkor is segítünk, és ha nincs más megoldás visszavesszük a kutyát, viszont ez időbe telhet, tehát nem biztos hogy azonnal eltudjuk helyezni a kutyát.

Célunk nem a kutya minél hamarabbi elpasszolása, hanem hogy megtaláljuk számára az IGAZI gazdit, és a gazdi számára az IGAZI társat. Az általunk hirdetett közvetített kutyákat más szervezetek vagy az eredeti gazdi adja örökbe, mi csak a hirdetésben segítünk. Kutyáink mind oltva, féreg hajtva, parazitamentesítve, chipezve, kortól függően ivartalanítva költöznek új otthonukba.

Mivel egy-egy egészséges kutya költségei kb. 40-60.000 Ft-ba kerülnek (ami egy beteg kutyánál akár több százezer forint is lehet), – és amit mi is leginkább adományokból és saját zsebből tudunk csak finanszírozni-, ezért örökbe fogadáskor minden kutya esetében 30.000.- Ft egyszeri örökbe fogadási támogatást kérünk a gazdiktól, melyet a további védenceink orvosi és ellátási költségeire fordítunk, hogy nekik is esélyük és lehetőségük legyen egy boldog, gazdis életre!

FONTOS!! Kistestű és rövid szőrű kutyát, kizárólag lakásba, vagy kertes házba, benti tartással adunk! Kertes háznál fontos szempont a biztonságos kerítés valamint a megfelelő kutyaház. 

Egyesületünk Magyarország területén ad csak örökbe kutyát, ahol ellenőrizni tudjuk a gazdit és a körülményeket. Külföldre kizárólag német és francia partnerszervezeteink átvételével és segítségével kerülnek a kutyák gazdihoz. Sajnos más országokba nem áll módunkba örökbe adni!

Szíves megértésüket köszönjük!

Telefon

+3670 509-3139

Bankszámlaszám

12010879-01368645-00100004

j

Adószám

18298132-1-14