Támogass minket!

LockSmith

Minden segítséget jól jön

Hogyan segíthetsz nekünk?

Erre sokféle lehetőséged van, és mi bármelyiknek örülünk, hiszen minden segítség vagy támogatás jól jön nekünk, és főként a snaciknak.

Népszerűsítsd a fajtamentést!
Amennyiben saját honlapod van, kérjük tedd ki egyesületünk linkjét, bannerét, hogy minél többen eljuthassanak hozzánk!

Ha ismerősöd kutyust keres, kérjük ajánlj neki minket és védenceinket!

Csatlakozhatsz hozzánk, mint egyesületi tag.
Ehhez először olvasd el egyesületünk alapszabályát, amennyiben elfogadod az abban leírtakat, csak annyit kell tenned, hogy kitöltöd a honlapon megtalálható belépési nyilatkozatot, aláírod, és elküldöd nekünk. Tagdíjunk jelenleg havi 1000 Ft. A befolyó tagdíjakból tudjuk működtetni az egyesületet. Minél több tagunk van, annál több pénzt tudunk a schnauzerek mentésére fordítani.

 

Lehetsz ideiglenes befogadó.
Mivel mi nem rendelkezünk kennelsorral, nincs telepünk, nagyon sok múlik az ideiglenes befogadókon. Hiszen ha ők nincsenek, nem tudjuk elhelyezni a snacikat. És hogy milyen ideiglenes befogadóra van szükségünk? Aki nem csak szereti a kutyákat, de családtagként is kezeli őket, otthon biztosít nekik, segít a szocializálódásukban, hogy beilleszkedjenek, rendbe jöjjenek, újra bízzanak és szeressenek.

Szállításban tudnál segíteni?
Sajnos sok önkéntesünknek nincs autója, így sokszor nehéz megszervezni az ebek szállítását. Ha rendszeresen vagy akár alkalomszerűen is tudsz nekünk ebben segíteni, kérjük ne habozz, jelentkezz. Hogy hova kell őket fuvarozni? Kozmetikushoz, állatorvoshoz, ideiglenes befogadóhoz, vagy akár éppen az új gazdihoz.

Pénzbeli támogatás

Még a legkisebb összegű támogatás is jól jön, hiszen lehet, hogy pont csak az hiányzik 1-1 műtéthez, kezeléshez.  

 

Tárgyi adományokkal

  • Tápok, konzervek, jutalom falatok
  • elősködő elleni szerek (nyakörvek, spot-onok)
  • nyakörvek, pórázok, hámok, játékok,párnák, takarók, etető-itató tálak

 

Szállítással

Hogy hova kell őket fuvarozni? Kozmetikushoz, állatorvoshoz, ideiglenes befogadóhoz, vagy akár éppen az új gazdihoz. 

Utalási adatok

SOS Schnauzer Fajtamentő Egyesület
12010879-01368645-00100004
Raiffeisen Bank
Nemzetközi bankszámlaszám (IBAN):
HU61 1201 0879 0136 8645 0010 0004
S.W.I.F.T. kód: UBRTHUHB

Támogass rendszeresen

Legyél EBMENTORUNK!

 Ha örökbe fogadni nem is tudsz, de segítenél, anyagilag támogatnád valamelyik védencünket a nálunk töltött ideje alatt, ezzel  hozzájárulva a rehabilitációjához, orvosi költségeihez, ellátási, panziós költségeihez – amíg végül ő is gazdára talál.
Azaz, minden éppen gondozásunkban lévő kutyánk számára keresünk egy mentort, támogatót, pótszülőt, aki az adott hónapban támogatná őt!

Az, hogy ki milyen összeget ajánl fel, rátok van bízva, nem szeretnénk fix összeget megadni.:) De nem kell hatalmas összegekre gondolni, pár ezer forint is nagy segítség!

Az így befolyó támogatásokat védenceink ellátásához használjuk fel, hiszen havonta 250-450 e Ft kiadásunk van, attól függően, mikor mennyi, milyen állapotban lévő kutyánk van.

Kérjük, hogy aki választott egy ebgyereket magának, akinek a mentora lenne, jelezze felénk, és az általa felajánlott összeget – a kutya nevének megadásával – utalja el az egyesület számlájára.

Az EBMENTOR nevét mindig feltüntetjük védence plakátja mellett!

Köszönjük, hogy támogatod védenceinket! És ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák TE kit választottál!

SOS Schnauzer Fajtamentő Egyesület
12010879-01368645-00100004 (Raiffeisen Bank)

A közleménybe kérjük feltétlenül feltüntetni a kiválasztott kutyus nevét, vagy hogy EBMENTOR!

Ideiglenes befogadónak lenni komoly feladat és elkötelezettség, hiszen ez megváltoztatja a megszokott hétköznapi életedet, és – ha van – a saját házi kedvencednek is meg kell barátkoznia az új helyzettel.
Nekünk nagyon nagy segítség, hiszen újabb kutyákat akkor tudunk menteni, ha a korábban befogadott, mentett vagy sérült állatokat ideiglenes szülőkhöz vagy végleges gazdához juttatjuk. Olyan állatbarátokat keresünk, akik otthonukba fogadnák az egyesület gondozásában lévő kutyákat, amíg azok gazdira nem találnak. Ez az időszak pár héttől több hónapig tarthat (de kérés esetén az ebet rövid időn belül visszahozzuk).

Ami nagyon fontos még!

Ideiglenes befogadás

A befogadó feladata, hogy gondoskodjon a hozzá kerülő kutyusról, nevelje, tanítsa, segítse, elvigye állatorvos, kozmetikushoz, és fogadja a gazdi-jelölteket. Tapasztalataink szerint a családoknál elhelyezett állatok gyorsabban és problémamentesebben illeszkednek be a végleges gazdáiknál, ha ismerik az együttélési normákat. A leendő végleges gazdikat nagy körültekintéssel, részletes ismerkedés után választjuk ki, figyelembe véve a kutya jellemét, igényeit és a befogadó által biztosított tartási körülményeket.

Valamennyi gazdikereső kutyánkat oltási könyvvel, oltva, féregtelenítve, mikrochippel ellátva, ivartalanítva, bőr- és szívféregre szűrve adunk örökbe. Kutyánként változó, melyikük mivel rendelkezik már, mivel nem, amikor hozzánk kerül, és mit kell kapni, amíg az egyesület gondozásában van. A befogadó segítségére van szükségünk ahhoz, hogy ezek mind meglegyenek. Sok esetben nem ismerjük a kutyus jellemét, természetét, más állatokkal való viszonyát, nem mindegyikük szocializált, van, akinek meg kell tanítani, hogy kell pórázon közlekedni, vagy mi a szobatisztaság. Mindegyikük más és más, van aki „tökéletes” és van, aki problémás. De mindegyikük segítségre szorul, hogy új életet kezdhessenek.

Mindenképpen olyan ideiglenes befogadókra van szükségünk, aki megbízható, lelkiismeretes, nyugodt szívvel rábízhatjuk védencünket, sajátjaként foglalkozik, bánik vele, kellő türelemmel és kitartással rendelkezik.

Szintén fontos tudni, hogy kistestű kutyát lakásba vagy kertes házba csak bent tartással adunk ideiglenes befogadóhoz is, kizárólag kinti tartás mellett nem.

Ha kedvet érzel az ideiglenes befogadáshoz, vagy a környezetedben ismersz olyanokat, akik képesek és készek ilyen feladatot vállalni, keress minket!

Mielőtt döntenél kérjük gondold végig a következőket:

Van szabad helyed egy új kutyus részére? Ha igen, hol, mekkora, mit tudsz biztosítani számára?

Jó érzéssel töltene el a tudat, hogy egy magára hagyott állaton segítesz

Néhány hónapos kisebb kényelmetlenség gyorsan átalakul, tanulságos, kihívásokkal teli és kedves élménnyé, melyet soha nem felejtesz el.

Mivel jár az ideiglenes befogadás?Neked kell megfelelően gondoskodnod a hozzád kerülő, vállalt mentvényünkről. Etetés, tisztántartás, tanítás, játék, állatorvos, kozmetikus, stb.. Néha azonban ez csak a a feladatok kisebb része, hiszen sok megmentett állat kezdetben stresszes, riadt, ezért különleges gondoskodást igényelnek.

Az ideiglenes befogadás összeegyeztethető életvitelemmel?
Az otthonodban élők egészségi állapotát és életmódját – akár emberé vagy állaté – figyelembe kell venni, mielőtt egy másik állatot befogadnál. Egy otthontalan állat befogadása és nevelése csak akkor jöhet szóba, ha az otthoni környezet kiegyensúlyozott, biztonságos, egészséges ahhoz, hogy megfelelően lehessen gondozni. Ha bármely családtagodnak allergiája van, túlzott stressznek, fizikai vagy mentális egészségügyi problémának van kitéve, akkor az ideiglenes befogadás most nem alkalmas számodra. Szintén fontos, hogy a család minden tagja egyetértsen a befogadással.

Azonban ha úgy érzed, hogy megvan a képességed ahhoz, hogy ideiglenes örökbefogadó váljon belőled és valamennyi családtagod beleegyezik ebbe, fontos kérdés, amit fel kell tenned magadnak, hogy tudsz-e elég időt szánni erre? Ha a munkád vagy magánéleted, olyan elfoglalttá tesz, hogy egy másik időigényes feladat csak stresszt okozna, akkor most inkább ne vágj ebbe bele. A személyes figyelem szükségességének mennyisége állatonként eltér, de számíthatsz rá, hogy körülbelül napi 2-3 órát a nevelt ebre kell fordítanod. A nevelés leglényegesebb része, hogy a kutyát meg kell tanítani arra, hogyan lehet életre szólóan egy másik család vidám, egyenrangú tagja, és ez a feladat időt és türelmet igényel.

Ha szeretném, megtarthatom a nevelt kutyát?

Igen, erre is van lehetőség, amennyiben úgy érzed, hogy szeretnéd végleg örökbe fogadni, és mi is úgy látjuk, hogy ez a megfelelő döntés a kutya számára.

Kiválaszthatom, hogy melyik kutyust nevelem?
A program keretein belül, amikor elhelyezzük nálad egyik mentvényünket, megvizsgáljuk, hogy az a lehetőségeidnek, körülményeidnek, alkatodnak megfelelő habitusú legyen. Persze az is lehet, hogy az adott kutyának senki más nem tud helyet biztosítani, ezért esik rád a választás.

És a költségek?

Minden esetben megbeszéljük, egyeztetjük a befogadóval ki mit tud vállalni. Természetesen egyesületünk gondoskodik az állatorvosi költségek fedezéséről, de szükség esetén biztosítunk pórázt, nyakörvet, tápot, stb.

Ha kedvet érzel az ideiglenes befogadáshoz, vagy a környezetedben ismersz olyanokat, akik képesek és készek ilyen feladatot vállalni, keress minket!

Ajánld fel Adó 1%-od a snaciknak!

 

Az adó 1 % felajánlásokból befolyó támogatás a legnagyobb segítség ahhoz, hogy működni tudjunk. 
Adószámunk: 18298132-1-14

Adó 1%

Telefon

+3670 509-3139

Bankszámlaszám

12010879-01368645-00100004

j

Adószám

18298132-1-14